FOSA SEPTICA 3500L BICAMERALA 5-6 PERSOANE 48601035000 AQUACLEAN VALROM

Acasa / Fose septice, separatoare de grasimi
Pret vechi 6.45900 lei cu TVA / buc
Pret 5.39900 lei cu TVA
CUMPARA
0726 802 707
Cod produs: 48601035000
Producator: AquaClean Valrom
Caracteristici: Promotia lunii, Transport gratuit
LA COMANDA

Fosa septica 3500l bicamerala 5-6 persoane 48601035000 Aquaclean Valrom

In fosele septice, apele menajere se limpezesc partial si apoi sunt evacuate in puturi absorbante sau drenuri iar namolul depus pe fundul fosei fermenteaza timp indelungat 6 luni, transformandu-se din punct de vedere chimic pana la mineralizare prin actiunea organismelor vii si este indepartat dupa acest interval prin vidanjare. Fosele septice degaja puternic gaze de mlastini, amoniac (NH4), bioxid de carbon (CO2), hidrogen sulfurat (H2S) si foarte putin metan (CH4), de aceea este necesara o aerisire eficienta.

Atentionari de utilizare

De ce sa alegi o Fosa septica 48601035000 Valrom?

Fosa septica ecologica, fabricata din polietilena, poate fi reciclata la sfarsitul duratei de viata. Materialul reciclat poate fi folosit pentru fabricarea altor articole ajutand la protectia mediului inconjurator.

Punere in opera

Montarea se face conform proiectului de executie intocmit de proiectantul specializat in domeniul retelelor exterioare. Proiectul de executie se realizeaza ca urmare a evaluarii conditiilor de montare si cuprinde: date topografice (spatiul de montare, vecinatati, curbe de nivel), geotehnice si climaterice ale zonei in care este situat amplasamentul, precum si configurarea sistemului din care face parte fosa septica, corelat cu celelalte instalatii. Fosele se monteaza pe radiere de beton de 10-30 cm dimensionate conform conditiilor hidrogeologice. Fosele septice cu dren asociat NU se monteaza in terenurile cu apa freatica, inundabile, mlastinoase, terenurile sensibile la umezire, tasabile, sau cu capacitate portanta redusa, nici pe versantii cu pante abrupte sau versantii instabili care isi pot pierde stabilitatea datorita lucrarilor de montare a foselor. Montajul fosei septice este permis la o distanta de minim 5m de baza pantei si cu executia unui zid de sprijin calculat static sa suporte presiunea pamantului, care va fi situat la o distanta de minim 1m de fosa. Spatiul in care se va monta fosa septica trebuie sa fie suficient de larg astfel incat sa fie asigurata intretinerea ei. Distanta recomandata fata de locuinta, de alte fundatii (de exemplu gard) si de pante este de 5 metri. Daca in zona de montare sunt prezente alte instalatii, fundatii de gard, se vor executa lucrari de protectie atat a fosei cat si a obstacolului respectiv. Se verifica daca spatiul de montare este expus infiltratilor din ploi, topirea zapezii, de exemplu spatiul din vecinatatea burlanelor, iar in caz ca da, vor trebui facute lucrari de drenare a apei din zona fosei. Daca fosa se instaleaza in apropierea zonelor carosabile de vehicule cu masa mai mare de 12 tone, distanta minima de la fosa pana la carosabil trebuie sa fie mai mare sau egala cu adancimea sapaturii. Din studiul geotehnic se vor evalua: calitatea solului (stabilitate, rezistenta), nivelul apei freatice maxime (care tine cont si de variatia ascensionala a nivelului acesteia dupa perioade de precipitatii intense), riscurile de acumulare a apei pluviale. Pentru a evita eventulele mirosuri neplacute in incinta locuintei, va recomandam montarea intre locuita si fosa septica a unui camin cu sifon si clapeta de sens .

ATENTIE!

Etapele de montare

  1. Trasarea/Pichetarea – se marcheaza reperele pentru montarea fosei septice.
  2. Se sapa groapa de instalare cu dimensiuni suficiente astfel incat sa existe un spatiu de 40-50 cm in jurul fosei septice, spatiu necesar manipularii acesteia la montare si realizarii compactarii umpluturii din jurul ei. Adancimea gropii trebuie sa permita executia radierului, iar baza ei trebuie sa fie plana, ferma si uscata (fara ape subterane sau meteorice). Se recomanda sa nu se modifice baza gropii, iar in caz ca a fost modificata trebuie obligatoriu restabilita capacitatea portanta initiala. Fosele se monteaza pe radier de beton de 10-30 cm dimensionat conform conditiilor hidrogeologice. Sapatura se executa, de regula, mecanizat, dar in zone cu instalatii subterane, sapatura se face manual. Pe masura adancirii sapaturii, se iau masuri de consolidare a peretilor prin efectuarea sprijinirilor corespunzatoare. Concomitent, se iau si alte masuri de tehnica securitatii muncii, indicate pentru lucrari de acest fel.
  3. Se executa radierul de beton, ı̂n functie de solutia configurata. Respectati reteta impusa de proiectul de executie al radierului. Planeitatea radierului este de ±5 mm. Radierul trebuie sa asigure ca fosa nu se scufunda in pamant si nu se dezechilibreaza.
  4. Se aseaza fosa septica pe radier, numai dupa ce betonul s-a maturat, folosindu-se franghii prinse de manerele de manipulare. Aceasta trebuie sa fie asezata intr-o pozitie stabila si ferma.
  5. Se conecteaza la instalatia de canalizare si cea de drenare a apei. Montarea se face asigurand etanseitatea conexiunilor. Se poate realiza ventilatie la fosa, numai in zone plate ale rezervorului (zone posibile pe capac intre ranforsari, pe capac, pe calota rezervorului), etansarea intre rezervor si tubul de ventilatie se face cu garnitura de racord.
  6. Se monteaza piesa (prelungirea) pentru reglarea nivelului capacului (in caz ca este necesar). Pentru a asigura etansarea dintre rezervorul fosei si prelungire se monteaza garnitura, iar pentru fixare se utilizeaza colierul metalic (piesa de fixare). Pentru a usura montarea prelungirii se utilizeaza lubrifiant pe baza de silicon. NU se utilizeaza uleiuri sau grasimi minerale. Inainte de montare, componentele si pozitiile in care se vor monta trebuie sa fie curate (fara nisip, pietris, moloz, etc); de acest lucru depinde siguranta imbinarii.
  7. Se umple rezervorul fosei la cca. 1/3 cu apa si se incepe executarea umpluturii. In sol stabil/compactat (vegetal), spatiul dintre rezervorul fosei si groapa se umple cu straturi de circa 25-30 cm de pamant excavat si selectionat fara pietre, moloz sau alte particule proeminente care pot zgaria peretii rezervorului, sau nisip cu o granulatie de 4/16 mm (conform DIN 4226, partea intai) si se compacteaza minim 90% grad Proctor. Cand groapa este umpluta pana la nivelul apei din rezervorul fosei, se continua umplerea cu apa si umplerea gropii in straturi succesive compactate minim 90%.
  8. Practic dupa montare si conectare la sistemul de infiltrare in sol/dren , fosa e gata de utilizare. Fosa va fi obligatoriu umpluta cu apa curata atat inainte de punerea in functiune cat si dupa fiecare vidanjare.

Accesorii:

Specificatii tehnice:

Alte produse din categorie